dimarts, 8 de març del 2011

NOVES TECNOLOGIES EN EL CURRÍCULUM D'EDUCACIÓ INFANTIL

Per a començar, he llegit diversos documents trobats a internet a banda del currículum de primer i segon cicle d'educació infantil de la Comunitat Valenciana; en aquestos he trobat molta informació interessant sobre les noves tecnologies en Educació Infantil.

En primer lloc, hi ha que treballar amb noves tecnologies perquè la llei vigent del curriculum ho mana, és a dir, dins de tots el continguts que tenim que tractar en infantil, este és un d'ells.

D'altra banda, cada volta des de més menuts, els xiquets comencen a interactuar amb nous intruments informàtics i tecnològics, aquestos fan l'aprenentatge dels alumnes molt més significatiu i complet, ja que es poden tractar diversos temes a la vegada i es poden trobar noves informacions gràcies a ells.

És important tractar les noves tecnologies des de menuts perquè en aquestes edats és quan els alumnes estan més receptius i aprenen amb més facilitat i profunditat; per aixó és important afegir a l'educació dels xiquets les noves tecnologies per a facilitar la seua  vida quotidiana, ja que aquesta està plena d'elles.

Cada vegada més, tot és més tecnològic, des de vore la tele, jugar a la cònsola, inclós anar a comprar... La nostra vida i la dels nens està plena de tecnologia i hem de enseyar-les des de xicotets dins de l'aula a saber com funcionen, què són, com són, qui les utilitza, etc.

Gràcies a les noves tecnologies a l'aula podem tractar diversos temes d'una manera més dinàmica i divertida per als alumnes, sent aquests mateixos els que les utilitzen, interactuen entre si, aprenguen nous continguts, fajen activitats, coneguen nous recursos i materials d'aprenentatge...



Aquestes són algunes idees, encara que podriem nombrar moltes més sobre aquests fantastic tema. Anime a tots a llegir sobre les noves tecnologies en educació infantil en altres blocs, ja que sempre pots veure altres opinions i idees sobre el mateix.

Fins l'altra!
Eva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada